Zaterdag 23 en Zondag 24 maart
Families en hun dynamieken.
We zijn allemaal onderdeel van ons familiesysteem. De dynamieken (patronen en overtuigingen) van jouw familie draag je mee in wie je bent. Soms zelfs meerdere generaties terug. Bepaalde patronen en overtuigingen vanuit jouw familiesysteem kunnen botsen met wie jij wezenlijk bent. Inzicht krijgen in jouw familiedynamieken kan een eerste stap zijn naar een positieve verandering zodat je in harmonie en verbinding met jezelf, familie en relaties, je wezenlijke en liefdevolle zelf kan en mag zijn.
Zaterdag: Algemene uitleg met oefeningen over het wetende veld van jouw familiesysteem en het bewust worden van het geven en innemen van de ruimte die je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. Holding Space: middag: Opstelling van het verlangen.
Zondag: Familieopstelling in de ruimte waarbij ieder zijn vraag kan inbrengen. (afhankelijk van de groepsgrootte en inbreng van de vragen beginnen we voor de pauze)
Wanneer: Zaterdag 23 en Zondag 24 maart van 11:00 tot 16:00 uur (vanaf half 11 is er koffie en thee)
Kosten: 75 euro voor 2 dagen, inclusief materiaal, documentatie, koffie/thee en lunch. Voor stadspas houders of via SCIP geldt een aangepaste prijs, vraag naar de mogelijkheden. Voor degene die geen vraag in willen brengen en alleen aanwezig willen zijn of representeren betalen voor de 2 dagen € 20
Waar: SCIP Keizersgracht 252, 1016 EV Amsterdam Info en opgeven via whatsapp Mariëtte Loomans 0650270773
- We werken in kleine groepjes zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht.
Holding Space is een begrip uit de haptonomie (ruimte innemen), het systemisch werk (bedding), psychologische veiligheid (de 3 V’s vertrouwen, vrijmoedigheid en verschil maken) en de visie van Emmi Pikler. De naam en het begrip Holdig Space is door Heather Plett uitgewerkt met haar boek ‘de kracht van holding space’
Voor mij gaat ‘holding space’ over de ruimte die je van je ouders of verzorgers hebt gekregen om jouw zelfvertrouwen op een natuurlijke manier te kunnen ontwikkelen. Je thuis voelen in je eigen veilige ruimte. Het is mens (of ouders) eigen om je kind een duwtje in de rug te geven als het gaat om iets aanleren. In feite bepaal je dan het tempo van je kind waarbij het kind leert om een afwachtende houding aan te nemen en daarbij het zelfvertrouwen kan verliezen. Vaak heel genuanceerd kan dat leiden tot een bindingspatroon waarbij het kind te veel afhankelijk wordt van de ouder.