Mariëtte

Foto: 4 generaties vrouwen: Ik met mijn moeder, dochter en kleindochter

Geboren in Den Haag, oktober 1958. Opgeroeid in een ondernemers gezin. Moeder van 3 ‘uit-huis-wonende’ kinderen (2 dochters en een zoon) en inmiddels Omi van vijf heerlijke kleinkinderen.

Opgeleid tot onderwijzeres aan de Kees Boeke KLOS in Bilthoven en Pabo Amsterdam. (1980-1985) Vanaf 1999 heb ik me verdiept in haptonomie en ben ik de basis opleiding Haptonomie gestart aan het opleidingsinstituut voor Haptonomie in Doorn en heb ik het basisjaar haptonomie afgerond aan de Nederlandse Vakopleiding voor haptonomie Synergos. Tijdens de opleiding (vooral in Doorn) kwam ik behoorlijk mezelf tegen en tegelijkertijd ‘vielen de kwartjes’ recht mijn schoot in. Ik was zo geraakt door de haptonomie dat ik één ding zeker wist: hier wil ik mijn beroep van maken. Na heel veel omwentelingen heb ik uiteindelijk de opleiding Haptonomie afgerond aan het Wetenschappelijk Instituut voor authentieke Haptonomie onder supervisie van Frans Veldman jr. (2012 – 2017)

Nu januari 2024 na veel ervaring op gedaan te hebben is het tijd om ‘mijn persoonlijke leerschool’ te delen in de vorm van groepsactiviteiten, workshops en één op één coaching. In 2022 heb ik mijn kennis uitgebreid met systemisch en social werk HBO, Civas, UNLP (2022) en de academie voor leven Anurag (2023).